Wicked (slecht)

WickedBookCoverWicked, het verhaal over de Slechte Heks van het Westen! Het enige boek dat ik meer dan 1 keer gelezen heb tot nu toe! Er was geen beter boek om mee te beginnen.

Wie het verhaal van de Tovenaar van Oz niet kent, hier volgt een kleine samenvatting. Het verhaal gaat over een jong meisje, Dorothy, die bij haar onkel en tante logeert met haar hondje Toto. Door een tornado wordt het huis met enkel Dorothy en Toto erin weggeblazen. Het huis landt op de Slechte Heks van het Oosten, zij terroriseert samen met haar zus, de Slechte Heks van het Westen, het land van Oz.  Alleen haar rode muiltjes overleven de landing. Vervolgens gaat Dorothy met de muiltjes op pad naar de Smaragdstad. Daar leeft de Tovenaar van Oz, hij is de enige die Dorothy terug thuis kan krijgen. Op haar reis ontmoet ze een man van stro, een blikken man en een bange leeuw. Samen krijgen ze van de tovenaar de opdracht om de Slechte Heks van het Westen ook te vermoorden alvorens hij Dorothy naar huis brengt. Dorothy vermoordt de heks per ongeluk door een emmer water over haar te kappen en de heks smelt… Terug in Smaragdstad ontdekt Dorothy dat de tovenaar een bedrieger is die helemaal niet kan toveren… Gelukkig kan de Goede Heks Glinda haar wel terug naar huis toveren.

Wicked vertelt dus de andere kant van het verhaal. Wicked beschrijft het leven van de Slechte Heks van het Westen, Elphaba, vanaf haar geboorte tot haar dood. Gregory Maguire kruipt nooit in het hoofd van Elphaba maar beschrijft haar leven vanuit het standpunt van familie en vrienden. Daarnaast schetst hij een totaal nieuw beeld van het Land van Oz, de Tovenaar en alle andere figuren. Elphaba’s leven is een zoektocht naar gerechtigheid die gepaard gaat met misverstanden en intriges!

achtergronden_001

Gregory Maguire is een Amerikaans auteur die naast Wicked nog andere romans zoals: ‘Confessions of an Ugly Stepsister’ After Alice’ en ‘Mirror Mirror’ schreef. Deze laatste werd trouwens onlangs verfilmd. Op het verhaal van Wicked schreef hij nog drie boeken die daarop volgen genaamd: ‘Son of a Witch’, ‘A Lion Among Men’ en ‘Out of Oz’.

Ik geef bewust weinig prijs over de inhoud van Wicked, omdat ik er zelf enorm van genoten heb om ‘de andere kant’ van het land van Oz te zien. Daarom kan ik jullie alleen maar aanraden het boek zelf te lezen. Deze frisse kijk op het magische land van Oz zal elke lezer verbazen en is een ‘must have’ voor alle boekenwormen!

Advertenties

Een gedachte over “Wicked (slecht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s