Evita!

Evita is terug! 3&4 maart in Capitole Gent en 13&14 april in Stadsschouwburg Antwerpen. Aangezien ik al ben gaan kijken en toen blijkbaar ben vergeten deze post te uploaden is dit wel het perfecte moment.

Om eerlijk te zijn… was ik een beetje sceptisch toen ik die ochtend opstond. De fragmenten die ik al gezien had op TV en op sociale media overtuigden me niet echt… Maar lees verder om te zien hoe ik erover dacht toen ik in de auto naar huis stapte.

Ik hou nogal van een groot ensemble, een groot podium, een groot orkest, by the way zei ik al GROOT?! Dit tienkoppig ensemble dat het podium deelde met negen muzikanten… Je voelt het al komen: klein ensemble, klein podium of toch weinig bewegingsruimte en een klein orkest…

De voorstelling begon zonder aankondiging. I know WEIRD! maar iedereen was onmiddellijk stil, so that was fine with me. Ondanks mijn angst voor een klein ‘alles’ was die al naar vijf seconden over! And here’s why…

Het orkest vulde de hele zaal, het ensemble zong voor honderd man en ik was zo blij. Het kleine podium stoorde mij helemaal niet. Wat een zalige avond! Veel ga ik er verder niet over uitweiden, ik vind dat is zo meteen eigenlijk al te veel vertel ;).

evita-gent

Sponsen, poppen, koffers en afvallende broeken

Nog enkele dingen die ik had gezien in trailers maar ook gewoon in het programmaboekje waar ik op voorhand toch een beetje… onzeker over was.

Sponsen. In de tweede scène, een toch wel belangrijke scène naar mijn mening, rouwt het volk om de dood van Evita. Gedurende het lied van Ché, vertolk door Sébastien De Smet, huilt het ensemble door sponzen net onder hun gezicht uit te wringen. maar luister even naar de tekst:

Wij zijn waanzinnig

Dagen en nachten bittere smart

Heel het land is door droefheid verscheurd

En verscheurd is ons hart

Sorry geen Vlaamse songtekst online te vinden… Dus ’t is de Hollandse en die komt niet 100% overeen met de Vlaamse. Anyway, het komt erop neer dat het volk overdrijft en precies een wedstrijd om ’t er ’t meest huilen… En die lyrics maakte dat het plaatje met de sponzen klopte.

Poppen. Inderdaad poppen. Zowel groot als klein maar het misstond niet! Hoewel ik de pop in het programmaboekje wou vervloeken vond ik de pop op de scene fantastisch. Ten eerste is het een makkelijke oplossing om de positie van een kleine kinderrol te vervangen in musicals! Loved it! Ten tweede paste het binnen de hele setting van het decor en de manier waarop de musical overgebracht werd.

Koffers, gewoon veel koffers. En ik hou van koffers. Koffers brengen een geven lichtjes gerommel en een leuke sfeer.

Afvallende broeken… Wel ja, Eva had er geen kou van zou mijn oma zeggen. Aldus wel enkele afvallende broeken.

Tickets voor april nog te koop,hier is de link.

 

Queen Margeary out!

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Evita!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s