5 original meditation apps

Niet iets dat je zo direct aan mij zou toe schrijven maar ik mediteer en probeer dat toch dagelijks te doen. Omdat ik zelf toch wat heb moeten zoeken naar de juiste ondersteuning en vooral een manier waarop ik het wist vol te houden, leek het me een goed idee daarover een blogpost te schrijven.

recite-136meqb

Vorig jaar in augustus heb ik voor het eerst geprobeerd met een youtubeaccount dat werd aangeraden in een artikel van ‘Cosmopolitan’. Tijdens de examens natuurlijk, want alles is beter dan studeren. Hoewel ik het de eerste keer fantastisch vond, raakte ik al snel de draad kwijt en heb ik het hoogstens nog 3 keer gedaan die maand.

Enkele weken geleden, inderdaad alweer tijdens de examens, zocht ik naar een app die me kon begeleiden bij het mediteren, en deze vijf zijn zeker het proberen waard! BTW ze zijn allemaal gratis!!!!

headspace1

Head Space
Head space biedt ongetwijfeld het meeste begeleiding. in de eerste oefening helpt het je om de juiste routine te creëren en de juiste omgeving te kiezen. De oefening begeleid je de hele tijd tijdens en beschrijft gedetailleerd wat je precies moet doen. De ideale app dus om mee te beginnen!

Clappy

Clappy is een heel simpele app! Het enige wat je moet doen is je gewenste tijd om te mediteren instellen en in je handen te klappen. Zo makkelijk! Daarbij hoe je natuurlijk niet per se te mediteren maar kan je ook yogaoefeningen doen of andere en de app houdt voor jou de tijd bij. Gewoon in je handen klappen of een ander scherp geluid maken en hij begint af te tellen. Daarnaast is het ook gewoon kei fancy om in je handen te klappen en de app start. Een nadeel voor mij persoonlijk is dat de app je niet begeleid in je meditatie en dat heb ik nodig want anders dwaal ik af maar voor de rest, prima app.

Still Mind

Deze app werkt ongeveer hetzelfde als clappy. Je stelt zelf je tijd in van hoe lang je wil mediteren en hoeveel minuten elk interval voor jou mag duren. Het enige verschil met clappy is dat je, helaas, niet hoeft te klappen om de app te doen starten en dat ‘Still Mind’ meer structuur biedt. Bij clappy kan ik zelf kiezen hoe lang ik wil pauzeren, bij ‘Still Mind’ staat dat standaard ingesteld.

Meditation

Ook deze app is een goede app om mee te starten! Zo kan je kiezen tussen een meditaties van drie, tien of twintig minuten. Daarnaast bieden ze ook vrije meditatiesessies aan waarbij je kan kiezen welke natuurgeluiden je wil ter begeleiding. Tot slot kan je ook een ‘gratitude Journal’ bijhouden waarin je dagelijks tot 5 dingen kan ingeven waarvoor je die dag dankbaar was. Vooral deze laatste vind ik super leuk!

 

 

Three minutes mindfulness

Dit is mijn persoonlijke favoriet! Drie minuten per oefening vormt voor mij de perfecte match waardoor ik het soms zelfs twee keer per dag doe! Deze app biedt elke dag een oefening aan maar daarnaast kan je ook een week lang rond één thema mediteren bv: stress of slapeloosheid. Daarnaast bestaan er ook aparte sessies en meditaties die puur focussen op ademhaling. Meestal probeer ik minstens één oefening per dag te doen en het liefst volg ik hun weekprogramma omdat ik dan telkens naar één thema toe werk.

Was deze blogpost nuttig of ken je ook een super goede meditatie app? Let me know below!

Queen Margeary out!

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s