Cinder – Marissa Meyer

Zoals ik vorige week beloofde in mijn post: Verliefd! is hier mijn recensie over het boek Cinder van Marissa Meyer, wel een dag te laat maar beter laat dan nooit. Een tijd geleden verloor ik mijn hart aan The Lunar Chronicles van Marissa Meyer dus geen beter boek om over te schrijven dan het eerste uit deze fantastische reeks.

Cinder, a gifted mechanic in New Beijing, is also a cyborg. She’s reviled by her stepmother and blamed for her stepsister’s sudden illness. But when her life becomes entwined with the handsome Prince Kai’s she finds herself at the center of a violent struggle between the desires of an evil queen – and a dangerous temptation.

Cinder is caught between duty and freedom, loyalty and betrayal. Now she must uncover secrets about her mysterious past in order to protect Earths future.

Verbazend, is het perfecte woord om dit boek mee te omschrijven. Op het eerste zicht lijkt dat nogal voor de hand liggend aangezien ik een zwak heb voor romans die sprookjes herwerken. Toch plaatst Marissa Meyer het sprookje van Assepoester in een heel ander perspectief. Ten eerste, omdat het zich afspeelt in de toekomst in tegenstelling tot George Maguire wiens Confessions of an Ugly Stepsister zich afspeelt in 17e-eeuwse Republiek, huidig Nederland. Daarbij verplaatst ze de focus weg van Europa en speelt het verhaal zich louter af in New Beijing. In het verhaal volg je cinder, een jonge vrouw die in geen geval enige gelijkenis vertoont met Disney’s Assepoester. Na een auto-ongeval toen ze elf jaar oud was, leeft ze bij haar stief-/adoptiemoeder. Ze neemt het leven zoals het is, probeert niet op te vallen en zo weinig mogelijk problemen te veroorzaken. Cinder heeft een nogal gesloten karakter maar dat wordt opgelost door haar rechterhand en mijn favoriete karakter, de sympathieke huishoudrobot Iko die alles wat zij – en de lezer zelf – denkt, eruitflapt.

cinder3_1

Het verhaal vat de koe direct bij de hoorns waardoor je na pagina 3 al niet meer kan stoppen met lezen. Er gebeurt zo ontzettend veel in het boek dat je door die 387 pagina’s vliegt. Ook het futuristische wereldbeeld is goed uitgewerkt ook al valt dat in het eerste boek niet zo goed op. Eens je enkele boeken van de reeks leest, wordt als maar meer duidelijk hoe voortreffelijk Marissa Meyer in haar opzet is geslaagd. Ik las het boek in het Engels en dat is goed meegevallen. Alles wordt duidelijk uitgelegd maar een semi-goede kennis Engels is toch aangeraden.  Ik kijk er al naar uit om volgende weken over Scarlet te schrijven.

Aanrader!

Het is altijd moeilijk als je niet veel wil verklappen maar iemand toch wil overtuigen waarom dit boek zo goed is. Denk niet dat dit boek in één bepaalde categorie zoals romantische thriller of romantische komedie thuis hoort want het boek is zowel grappig en romantisch als spannend en ontroerend.

cinder

 

Titel: Cinder
Auteur: Marissa Meyer
Verschenen: 3 januari 2012
Pagina’s: 387
Uitgever: Puffin

Rating: 5/5

Kleine foto geleend van deze site en de grote geleend van deze site.

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Cinder – Marissa Meyer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s