Scarlet

scarlet

Zoals beloofd in mijn post Verliefd! van twee weken geleden is hier mijn review van het boek Scarlet van Marissa Meyer. Nadat ik zo weg was van het boek Cinder waar ik vorige week een review over schreef, begon ik vol enthousiasme te lezen in het boek Scarlet. Niet alleen was ik benieuwd naar Scarlets avonturen maar ook naar hoe het nu verder ging met Cinder.

Halfway around the world, Scarlet Benoit’s grandmother is missing. When Scarlet encounters Wolf, a street fighter who may have information about her grandmother’s whereabouts, she is loath to trust this stranger, but is inexplicably drawn to him and he to her. As Scarlet and Wolf unravel one mystery, they encounter another when they meet Cinder. Now, all of them must stay one step ahead of the vicious Lunar Queen Levaa, who will do anything for the handsome Prince Kai to become her husband, her king, her prisoner.

Net zoals Cinder in het eerste boek gaat de verhaallijn van Scarlet met rasse schreden vooruit. Cinders verhaallijn daarentegen vond ik persoonlijk nogal uitgerokken gedurende de eerste hoofdstukken. Het liefdesverhaal, sorry spoiler, rond Scarlet en Wolf is, hoe ironische het ook mag zijn, menselijker dan dat van Cinder en Kai. Op de een of andere vreemde manier sprak deze lovestory me meer aan. Misschien komt het omdat ik nogal gecharmeerd was door Wolf… I don’t know.

 

 

Scarlets verhaallijn speelt zich af in Frankrijk wat ik net een tikkeltje leuker vond want ik kon me het plaatje daardoor een beetje beter voorstellen. De verhaallijn van roodkapje (sorry als je dat nu nog niet door had maar Scarlet is gebaseerd op roodkapje) en Assepoester te laten samenkomen lijkt haast onmogelijk maar Meyer doet dat zonder enige moeite. Net zoals in de review van Cinder kan ik nu ook alleen maar benadrukken hoe goed beide verhaallijnen in elkaar passen en hoe goed het plaatje klopt. De ontmoeting van Cinder en Scarlet is wel nogal ‘plots’, ik zag het totaal niet aankomen en dus nu ben ik mega benieuwd hoe ze Cress gaan ontmoeten.

Cinder en/of Scarlet al gelezen? Laat hieronder in een comment weten wat jij ervan vond!

Margo

20314451_10155071899107690_2022227301_o_phixr

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Scarlet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s