Review: Cress – Marissa Meyer

cress1

Na een heel lange periode van stilte. Is hier eindelijk mijn review van Cress, het derde boek uit de serie The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Mijn goal uit mijn blogpost Verliefd! heb ik helaas niet gehaald maar dat is voor mij geen rede om gewoon te zwijgen over dit fantastische boek.

Aviary Photo_131538471929489923.png

Cress komt al in het eerste boek van de reeks Cinder  voor en wordt in het tweede boek Scarlet enkel nog vernoemd. In het derde boek mogen de lezers eindelijk in haar hoofd kruipen. Het boek begint mega spannend maar eens de opgebouwde spanning voorbij was, had ik last van een leesdipje. Er zitten helaas enkele hoofdstukken in waarin weinig gebeurt maar die nodig zijn voor de context van het verhaal en anders zou het allemaal totaal ongeloofwaardig worden.

Cress grew up as a prisoner. With only netscreens for company she’s forced to do the bidding of the evil Queen Levana. Now that means tracking down Cinder and her handsome accomplice Emperor Kai. But little does Queen Levana know that those she seeks, and the man she loves are plotting her downfall…

As paths cross and the price of freedom rises, happily ever after has never seemed further away for Cress, Scarlet and Cinder.

This is not the fary tale you remember. But it’s one you won’t forget.

Het verhaal speelt zich in het derde boek voornamelijk af  in Noord-Afrika. Ik vind het echt super fijn dat de verhaallijn zich niet louter op één continent afspeelt maar dat de boeken je meesleuren van Azië, langs Europa naar Noord-Afrika. In tegenstelling tot de vorige twee boeken, focust het derde boek zich niet voornamelijk op Cress’ liefdesleven. Haar lovestory verdwijnt meer naar de achtergrond. Dat is eigenlijk wel een beetje de rode draad van het derde boek: alle liefde verdwijnt naar de achtergrond en shit is only getting worse! Fingers crossed dat dat allemaal goedkomt in het boek Winter.

23223189_1496281487076197_594865004_o

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s