Erasmus – week 1

OMG, ik kan het niet geloven dat er al een week voorbij is! Alles gaat zo snel, ik had ook veel te doen en heb niet het gevoel dat dat gaat verminderen 😉 . Zoals ik in mijn blog van vorige week aankondigde, zit ik tot eind juni in Wenen (uitgezonderd de Paasvakantie).

img_0165.jpg

Maandag

Om zes uur opstaan, om acht uur op de luchthaven en door een passagier die te laat was maar wel belangrijk genoeg om op te wachten vertrok mijn vlucht met een half uur vertraging om half elf. Rond drie uur kwam ik aan op mijn kot en pakte al de helft van mijn koffer uit. Vervolgens ging ik nog even snel naar de spar voor wat extra eten want het noodrantsoen dat ik voorzien had in Februari ruilde ik maar al te graag om voor verse pistolets 😉 . Niet lang nadat ik terug was op mijn kamer leerde ik Carisse mijn kotgenoot kennen! Helaas had ze die avond al plannen dus vanaf 7uur was ik volledig alleen. Gellukkig wou de wifi die avond goed werken en kon ik naar Blind Getrouwd kijken en dan recht mijn bed in.

Dinsdag

Dinsdagochtend ben ik met Carisse gaan ontbijten in Ulrich dat is een kei leuke bar/bistro waar ik sowieso nog ga chillen. In de namiddag was mijn eerste les en dan ’s avonds kwamen Carisses’ vrienden langs om te voor te drinken en dan zijn we met z’n allen (8 meisjes) naar Travel-Shack geweest, een club voor internationale studenten. Vooral de karaoke-ruimte was wel mijn ding maar ik was nog steeds wat moe van de zware maar SUPER MEGA TOFFE musicalweek die ik achter de rug had en de 5 voorstellingen van Daens. Dus lag ik om twee uur al terug in mijn bedje.

Woensdag

Woensdag besloten Carisse en ik om te gaan eten in het studentenrestaurant. Best goed maar echt een zoektocht om het te vinden. In de namiddag was het welkomfeestje van het studentenhuis en daar zag ik Yulianna en Alessandra terug die ik had leren kennen toen ik alles voor mijn kot in orde kwam brengen in februari. Toen hadden we bij Yulianna op kot een kei leuke filmavond gedaan en tegen het einde van het welkomfeestje besloten we dat gewoon opnieuw te doen. Zo leerde ik ook Chloe kennen, een kotgenoot van Yulianna. En zo lag ik dus terug vrij laat in mijn bed…

Donderdag

Gedisciplineerd als ik ben (heel soms) kroop ik om acht uur uit mijn bed om te gaan shoppen. Aangezien veel mensen hier roken in clubs en je kleren dan stinken plus niet te vergeten de kans dat je een halve liter pint (ja ze kennen hier geen kleinere maat) bier over je heen kan krijgen, ging ik opzoek naar een kleedje en een paar schoenen die ik zulk lot toevertrouw. Toen ik mijn koffer pakte in België had ik er niet echt bij nagedacht een outfit voor feestjes mee te nemen en een paar schoenen die goedkoop genoeg zijn dat ze bedolven mogen worden onder het bier. Lunchen deed ik terug met Carisse, Georgie en Chloe in Gasthaus Josefstad. Hoewel het café er langs de buitenkant louche uitzag was het binnen best gezellig, goede prijzen en EINDELIJK deftige frieten. Het was zo veel dat ik voor de rest van de dag niets meer gegeten heb! ’s avonds zijn we terug uitgegaan, deze keer met Yulianna en Chloe want het was Chloe’s verjaardag en dat wouden we kei graag vieren op een feestje van een andere internationale studentenvereniging die het eerste uur gratis long-drinks aanbood. Zonder twijfel het beste feestje van mijn leven.

Vrijdag

Geen les op vrijdag, lekker uitgeslapen en mijn valies gemaakt want… ik ga naar Praag dit weekend!!!!! Uitgebreid verslag daarvan volgt zeker!

Advertenties

Een gedachte over “Erasmus – week 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s